Virgin Media – Rebrand of headquarters

SERVICE(S): Electrical, Mechanical, Building
LOCATION: Hook, Hampshire
DURATION: 16 Weeks
VALUE: Circa £300K


When Virgin Media took over NTL in early 2007 a company-wide rebranding strategy was launched.

RME Services Ltd were tasked by Carillion to refurbish the headquarters building in Hook, Hampshire. This negotiated contract covered the complete de-branding of the NTL colours and corporate image in lieu of the new off the wall vibrant Virgin approach.

Aspects covered by the project included the refurbishment of the main reception, restaurant, cyber café, meeting rooms and breakout areas.

Most of these works were completed out of normal working hours. Considerations for health & safety and cleanliness in this busy operational building were paramount.

Main Reception:-
Predominantly overshadowed by the NTL purple and green colouring, the reception was dismantled piece by piece, revealing a bare shell. In order to provide the designers with the perfect canvas for their creations, the area was painted completely white (white boxed).
The AV controls and plasma displays were removed, M&E services decommissioned and temporary supplies installed to maintain business as usual (BAU).

The new fresh Virgin image was then rolled out. A myriad of punchy graphics, lighting and audio visual equipment was introduced into the space.

Coordination of all site services was carried out by RME’s management and implementation team. The launch date for the Virgin media brand had been brought forward to fall in line nationally. Despite the pressures and almost unachievable dates, RME managed to bring the project in on time achieving practical completion, the day before the launch.

Following on from the main reception works, further areas throughout the three buildings and external areas were refurbished.

The car park was brightened up with some quirky coloured lining and graphics to the parking bays.

The Cyber Café was again white boxed and completely re-branded in the new Virgin style as were the break out areas. New bespoke furniture, graphics, plasma screens and lighting were installed.

The restaurant was extended and re-branded, depicting the new Virgin Media image. New glazed fire rated partitioning was installed to provide a light and airy environment. The ventilation was reconfigured and commissioned to suit the new area, new lighting and flooring together with a complete new servery were installed. Additional seating for 120+ covers was achieved.

All of the above was carried out while the restaurant was fully operational.

Client Feedback / Synopsis

Mark Smith of Monteray commended RME on a job well done and a first class level of service.

A truly unique project that RME are proud to be associated with. The innovative team involved in the works overcame many challenges to ensure the client received an outstanding project, whilst maintaining the day to day running of the business.

Recent Posts
Contact Us

Send us a message

Not readable? Change text.